Drew Endy introducerar DNA-programmering

Oavsett vilken nivå av biohacking man håller på med så behöver man känna till namnet Drew Endy. Han håller på med syntetisk biologi och är väldigt engagerad och drivande i DIY biologi-samfundet. Det var bland annat han som startade den internationella iGEM-tävlingen i syntetisk biologi som går ut på att universitetsstudenter under en sommar ska bygga biologiska system med standardiserade biologiska beståndsdelar. För att ge en bild av vad studenterna kan göra så byggde ett gäng studenter bakterier som luktade banan.

Drew Endy var även med och startade Biobricks Foundation. Det är en stiftelse som vill göra det enklare och billigare att hålla på med bioteknik för att öka utvecklingstakten (med andra ord biohacking i var mans händer). Detta vill de göra genom en form av öppenkällkodsbiologi.

Nedan är en video från Chaos Communcation Congress 24 (24C3) där Endy 2007 höll ett föredrag med rubriken “Programming DNA”. Det är en snabb summering av vad hela biohacking grejen går ut på, dess metoder, potential och dess problem (både tekniska och moraliska). Klart sevärd.