Ut ur garderoben, in i Piratpartiet

Innan den här bloggen drar igång på fullt allvar så behöver jag avslöja att jag har blivit medlem i Piratpartiet. När jag för några veckor sen bestämde mig för att gå vidare med Free the Mind och koncentrera mig på patentfrågorna så kraftsamlade Piratpartiet samtidigt kring patentfrågorna och det kändes därför rätt i tiden att gå med i partiet. Patentfrågan är definitivt inget en ensam bloggare kan driva och få några betydande resultat, samtidigt som Piratpartiet behöver alla resurser de kan få för att jobba mot patent. Win-win.

Jag tänkte samtidigt passa på att komma ut ur nickname-garderoben. Det kommer förenkla arbetet i partiet. Så här är en kort presentation av mig själv: Jag heter Sina, och jag kan säga det nu direkt för det kommer definitivt att frågas: Sina är ett persiskt killnamn (japp, jag har mina rötter i Iran). Är 23 år. Pluggar bioteknik på KTH, har ungefär hälften av utbildningen kvar. Mitt intresse för patentfrågor har sitt ursprung i mitt intresse för bioteknik/naturvetenskap. När jag såg att patent utgjorde ett hinder för forskning och utveckling så väcktes mitt aktiva motstånd mot patent. Ni får fråga om ni vill veta nåt mer.

Så, nu kan vi börja slåss mot patent.

8 svar på ”Ut ur garderoben, in i Piratpartiet”

 1. >”Sina” comes from a Hebrew word meaning: “explorer of >knowledge”

  Passande namn 🙂

 2. Ojoj! Snacka om att du har anledningar till att vara både rädd och förbannad på alla de paranoida övervaknings och registreringsförslagen. Piratpartiet måste närmast beskrivas som ditt öde i detta sammanhang. Varför? Rötter i Iran och pluggar bioteknik, det borde räcka för de flesta med lite fantasi. Nästan på pricken som i en bloggning jag läste hos Josh, en stunds googlande och jag hittade igen bloggningen som var en gästbloggning på rubriken Peter har rent mjöl i påsen. Jag tror att du kommer att känna dig träffad av den bloggningen. Första meningen: Mustafa, svensk medborgare född i Sverige brevväxlar elektroniskt med sin kusin Hani på universitetet i Teheran, .. Det spinner sedan vidare och slutar i hur en gruvarbetare med familj inte släpps ombord på flyget till semesterorten, allt på grund av en paranoid (o)säkerhetstjänst som agerar på sina egna rädslor och fantasier.

 3. Björn O: Haha ja, jag föddes med en molekylmodell i handen ;D

  Christian Engström (pp): Tack.

  Hade missat den där artikeln av handelsministern så tack för tipset. Liknande diskussioner pågick för inte allt för länge sen och jag minns att patentmotsåndaraktivisterna hade en del frågor kring det hela. Dessutom har jag väldigt lite förtroende för Ewa Björling. Så jag tror definitivt det är värt att bevaka. Ska uppmärksamma patentgruppen, så vi kan bevaka frågan.

  Tor: Jag kommer återkomma till med argument mot just sådana argument allt eftersom. Just det är till stor del denna bloggs mål och mening 🙂

  Johan Ronström: Haha ja, det var faktiskt lite svårt 🙂 Tack.

  Dagobert: Haha, jag har aldrig tänkt på koppling bioteknik och rötter i Iran. Men antar att den kan vara intressant för en paranoid anställd på FRA. Men jag kan inte säga att jag är speciellt rädd eller orolig för att råka ut för nåt personligen. Mer orolig för hur det påverkar samhället att varenda medborgare blir en misstänkt terrorist.

  Perty: Tack!

Kommentarer inaktiverade.