Nya Free the Mind tar nya tag

Ny bloggmotor, ny design och nya ämnen. I nya Free the Mind är allt nytt (förutom bloggskribenten). Tänkte kort dra igenom vilka nya ämnen Free the Mind kommer skriva om från och med nu.

 • Patent, patent, patent. Patent i allmänhet och läkemdelspatent och biotekniska patent i synnerhet
 • Läkemedel- och bioteknikföretagen fulspelar bara inte med patent. Deras fulspel i allmänhet behöver lyftas upp (t.ex. mutor o.s.v)
 • Internationella handelsavtal och andra internationella avtal. Skräplagar som Ipred, Acta o.s.v handlar ganska uppenbart om att kränka människors rättigheter och om att begränsa den nu väldigt globala digitala livsstilen som utvecklats under de senaste 10-15 åren. Men lagförslag som dessa drivs också igenom genom andra spelplan och metoder som inte är helt uppenbara. Detta t.ex. genom internationella handelsavtal. Detta kommer innebära att jag till viss del kommer skriva om sånt som jag på gamla Free the Mind sa att jag inte skulle skriva om, men det är sånt man får ta.
 • Övrigt. Denna grupp av inlägg kan t.ex. vara prisutveckligar på läkemedel och hur de påverkar sjukvården och samhällen eller inlägg av personligare art som jag känner för att dela med mig. Eller vad som helst.

Inte minst kvällens omröstning i Eurpaparlamentets kommitte Itre visar att det går att påverka och ändra, så nu är det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i dessa frågor också.

4 svar på ”Nya Free the Mind tar nya tag”

 1. Kika gärna in på denna sidan angående läkemedelsbranchen:

  Pfizer utbildar vårdcentral
  Världens största läkemedelsföretag Pfizer skall nu under två år “utveckla kompetensen” hos personalen på en vårdcentral. Och ansvariga verkar inte se några risker.

  Läs resten här: http://www.kostdoktorn.se/pfizer-utbildar-vardcentral

  Kan bli intressant, har kvar dig i rss:en 🙂

Kommentarer inaktiverade.