Moderaterna bryr sig inte om fakta

Justitieminister Beatrice Ask och Hans Wallmark som ställer upp som kandidat för moderaterna inför Europaparlamentsvalet har skrivit en minst sagt korkad debattartikel i Corren. Artikelns enda mening verkar vara ett desperat försök att ta lite billiga poäng från Piratpartiet, nu när Europaparlamentsvalet går in i sista veckan, genom att försöka förknippa Piratpartiet med barnporr, knark och organiserad brottslighet. Och där moderaterna och kanske framförallt Wallmark är garantin mot detta.

En sak verkar dessa två moderater dock ha förbisett: Nämligen att varken knark, barnporr eller organiserad brottslighet är frågor som Europaparlamentet sysslar med!

Jisses liksom… Ska man spela fult spel så borde grundkravet vara att man inte förbiser sådan väsentlig fakta. Men ja, den faktan att Wallmark knappast kommer få syssla med frågor om knark, barnporr eller organiserad brottslighet om han blir invald i Europaparlamentet är kanske en petitess i sammanhanget där det viktigaste är att framställa Piratpartiet som de onda krafternas lakejer.

Fler kandidater som inte verkar ha förstått vad Europaparlamentet håller på med och som försöker ta billiga poäng på det är kristdemokraternas första namn Ella Bohlin som i en debatt med Christian Engström försöker få det att verka som att Piratpartiet är för prostitutionen, trots att Europaparlamentet inte ansvarar för frågan… (vilket Christian också förklarar men det verkar inte nå fram).

En påpekan dock. Om Lissabonfördraget antas (läs myglas igenom) så kommer Europaparlamentet att ha delansvar i dessa frågor. Och om EU skulle få ansvar för dessa frågor så kommer det inte ta lång tid innan webbsidor börjar svartlistas på EU-nivå. De flesta vettiga människor hoppas på att Irländarna forsätter att rösta nej, om och om och om igen. Inga andra människor i EU får ju det.

Jag säger som Peter Sunde: dissa moderaterna i Europaparlamentsvalet och för all framtid. De är inte värda några röster. Speciellt inte Wallmark.